Friday, September 6, 2013

ke bumi maududi INDIA aku kembara

Assalamualaikum wbt. 
Cakkk! >< saya masih di malaysia.. *lah, kata dah fly* 
hehe.. flight saya delay on 9th... mula2 sedih la kesian kat ibu dan ayah baru sampai dari johor. Alhamdulillah mereka memahami. :) 

Jadi, for the next five years, i will pursue my studies in USM KLE, Belgaum, Karnataka, India.
mengambil bidang perubatan. Cita-cita yang dah lama saya impikan. teringat masa kecik2, nak jadi wartawan lah, polis lah, itu lah ini lah. dan akhirnya, this is what i choose.

kenapa MEDIC? sebab saya nak tolong orang. haha cliche... mungkin sebab family background and experiences. di mana ketika abang dan ayah dibedah, kami memerlukan kos yang sangat besar. Alhamdulillah ayah dapat peruntukan rawatan setiap tahun dari MMHE. dan ketika saya dibedah, Alhamdulillah dapat percuma dan cepat. percuma kerana saya buat di hospital kerajaan dan masih belajar. dan mungkin juga disebabkan oleh pengalaman melihat dan jumpa sebahagian doktor yang mengambil mudah tentang pesakit mereka. maybe they have a reason why but still, i hope all the doctors in malaysia, and me (inshaAllah), will be very very responsible to their patients. doakan saya :) berharap dapat dekan setiap tahun supaya dapat free atau kurangkan hutang dgn MARA. :) berharap dapat memberi kebahagian kepada ibu dan ayah. berharap dapat menaburkan jasa kepasa agama bangsa dan negara. inshaAllah.

ni kad matrik kami. :)




3 comments:

Ekin ank Pak Suhaini said...

Assalamualaikum wahai bakal doktor yang kiut miut~ tehehe

Doa kita sentiasa mengiringi awak semoga Ayu menjadi seorang doktor yang hebat untuk ummah! really miss you so much. >.<

Ekin ank Pak Suhaini said...

Assalamualaikum wahai bakal doktor yang kiut miut~~ tehehe

Doa kita sentiasa mengiringi awak semoga Ayu menjadi seorang doktor yang hebat untuk ummah! Jangan nakal2 kat sana tau. Im really miss you so much >.<

Ekin ank Pak Suhaini said...

Assalamualaikum wahai bakal doktor yang kiut miut~~ tehehe

Doa kita sentiasa mengiringi awak semoga Ayu menjadi seorang doktor yang hebat untuk ummah! Jangan nakal2 kat sana tau. Im really miss you so much >.<